[...] bardziej trzymaj się wyliczonej kaloryki. Pamiętaj jednak aby spożywać makroskładniki z wszystkich 3 grup to jest białka, węglowodany i tłuszcze i aby to były zdrowe źródła a nie żywność przetworzona. Jeśli chodzi o ilość białka u osób nie trenujących w zupełności wystarczy 0,6 - 0,8g/kg masy ciała. Dodatkowo możesz dodać bieganie ale to [...]
Jak już wielokrotnie zostało napisane - w praktyce nie istnieje coś takiego jak miejscowe spalanie tkanki tłuszczowej. W związku z tym nie ma możliwości ułożenia planu treningowego bądź dietetycznego ukierunkowanego na utratę zbędnych centymetrów w wybranych przez nas partiach. Zanim zdecydujesz się na nielegalne i niebezpieczne środki, warto [...]
Ale co mają orzechy do nabiału? Jedno jest źródłem tłuszczów a drugie białka. Źródła składników odżywczych należy urozmaicać a nie skupiać się je jednym. http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html
Witam Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. [...]
Okres po treningu siłowym jest istotnym momentem, kiedy to zdecydowanie warto spożyć pełnowartościowy posiłek, składający się ze źródła pełnowartościowego białka, węglowodanów i możliwym dodatku tłuszczów. Aby poznać zalecane źródła składników odżywczych, warto zapoznać się z tematami: [...]
[...] 300 kcal, aby bilans był ujemny. Następnie dzielimy kcal na makroskładniki: 2 g/kg masy ciała białka, 1g tłuszczów i reszta kcal z węglowodanów. Warto poznać ich zalecane źródła: 1. Białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. Tłuszcze: [...]
Dieta kiepska . Białka za dużo . Zacznij od nowa Tutaj możesz przeczytać o podstawach: http://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal [...]
Postaw też na bardziej zróżnicowane źródła pożywienia. Nabiał nie musi być zły pod warunkiem, że nie jest podstawą białka. Posiłki zbilansuj, nie zostawiaj samych białkowych. Słonecznik jest ok, pod warunkiem, że masz też inne źródła tłuszczu - daj raz migdały, raz pestki dyni a raz niech będzie ten słonecznik. Kaloryczność w górę i trening [...]
[...] i zdrowia. Warto jednak wiedzieć, co powinno znaleźć się w takiej diecie. Niestety nie każdy zdaje sobie z tego sprawę. Podstawą diety zbilansowanej powinny być odpowiednie źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Im mniejsze przetworzenie produktu, tym lepsza jest jego jakość. Warto więc zwracać na to uwagę. Do zalecanych źródeł składników [...]
[...] brać pod uwagę odnośnie do tego, co warto jeść a czego nie. Bez wątpienia nie jest to kolor skóry, oczu, włosów, czy grupa krwi. Warto zwrócić uwagę na najlepszej jakości źródła makroskładników: 1. Białka: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html 2. Tłuszcze: [...]
[...] brać pod uwagę odnośnie do tego, co warto jeść a czego nie. Bez wątpienia nie jest to kolor skóry, oczu, włosów, czy grupa krwi. Warto zwrócić uwagę na najlepszej jakości źródła makroskładników: - białka: http://www.sfd.pl/BIAŁKO,_jakie_wybrać_Z_czego_czerpać_-t1135440.html - tłuszcze: [...]
Każdy, kto chce zmienić swój styl życia, w tym i sylwetkę powinien wiedzieć o tym, co należy jeść jako podstawowe źródła składników odżywczych. Wśród nich wyróżnić należy źródła białka, tłuszczów i węglowodanów. Kolejno zalecane źródła znaleźć możemy w tematach: http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO,_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html [...]
Jedno wyjście to zabrać źródła białka ( wpc itp ) , źródła węglowodanów "suche" typu skrobia, kleik ryżowy, płatki - co tylko zalejesz wodą i jest ok a na podbicie tłuszczy orzechy czy oleje. Pozdrawiam
Jedno wyjście to zabrać źródła białka ( wpc itp ) , źródła węglowodanów "suche" typu skrobia, kleik ryżowy, płatki - co tylko zalejesz wodą i jest ok a na podbicie tłuszczy orzechy czy oleje. Pozdrawiam Dokladnie,ze zrodel bialka twarog,serek wiejski,jak sklep jakis niedaleko to mozns kupic czesci kurczaka wedzone
Każdy, kto trenuje już od pewnego czasu na siłowni, interesuje się tematyką diety czy fitness doskonale wie, że aby budować mięśnie, konieczna jest odpowiednia podaż białka, bodziec w postaci treningu, dobrze zbilansowana dieta oraz odpowiednia regeneracja. Niestety wraz z dodatnim bilansem kalorycznym, koniecznym do budowania mięśni, przybywa nam [...]
Dzięki za wszystkie odpowiedzi, postaram się trochę bardziej zmieniać źródła białka, dzisiaj dość podobnie, ponieważ wczoraj ugotowałem 100g makaronu, więc musiałem go dokończyć. Ostatniego posiłku nie chce zbytnio modyfikować jeśli nie jest to konieczne. /SFD/2017/11/16/e513fcf6d4544b49aa1a49755898fdab.jpg Zmieniony przez - ppoe789 w dniu [...]
[...] to kolejno: 1. Wyliczenie zapotrzebowania kalorycznego 2. Podział kalorii na składniki odżywcze. 3. Ustalenie pasującej nam ilości posiłków. 4. Podział posiłków na zalecane źródła makroskładników. 5. Kontrolowanie efektów diety i treningów. Aby wyliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, warto zrobić to na podstawie złożonego wzoru: [...]
spozywam tyle bialka ze wzgledu na saa. rowniez majac pow 500g wegli w diecie robi sie taki problem, o czym doskonale wiesz, ze gdybym zszedl do 2g na kgmc to wtedy niewiele bialka zwierzecego bede mogl dostarczyc, bo zrodla wegli mi go pochlona. stad aktualnie lece 240g dziennie przy wadze 83kg.